Activități Social-Filantropice

Activități Social-Filantropice

Parohia Ortodoxă Brașovul Vechi I susține toate activitățile social –filantropice inițiate de forurile superioare la nivel de Patriarhie, Mitropolie, Arhiepiscopie și Protopopiat. De asemenea susținem proiecte social-filantropice ale altor parohii, asociații, fundații partenere sau care solicită colaborarea. În anul precedent suma alocată a fost de 21660 lei.

În ceea ce privește persoanele fizice, parohia noastră ajută prin strângerea de fonduri făcând apel la credincioșii prezenți la slujbă sau din fonduri proprii. În anul 2012 s-au acordat ajutoare în valoare de 29670 lei.

De crăciun, paște și de hramul bisericii au fost împărțite pachete la toți credincioșii prezenți la slujbă. Valoarea totală a pachetelor a depășit suma de 35000. În procentaj de 90% bunurile au provenit din donația SC Titan Comerț SRL.

Dacă ai nevoie de ajutor…

Poți solicita realizarea unei anchete sociale, pe baza căreia vei putea fi ajutat de parohia noastră. Ancheta socială este realizată la domiciliu cu programare de un reprezentat desemnat de parohie.

Ajutoare pentru sinistraţi

 

Inundaţiile de la începutul lui septembrie şi ravagiile lor au mişcat inimile braşovenilor, care fiecare după putere au adus din prisosul sau din lipsurile lor ajutoare la biserică. Astfel trei biserici din Braşov: Adormirea Maicii Domnului din Cetate, Bunavestire, „de la parc” şi Adormirea Maicii Domnului din Braşovul Vechi au strâns şi au selectat ajutoare. De transportul lor s-a ocupat biserica noastră care a solicitat ajutorul unuia din credincioşii noştri. Prin bunăvoinţa acestuia şi cu osteneala lui personală ajutoarele au fost încărcate, transportate şi descărcate la parohia Vaideeni II din protopopiatul Horezu, judeţul Vâlcea. Concluziile noastre după această experinţă este ca pe viitor, efortul să fie concentrat pe mâncare neperisabilă, pături, saltele, bani, şi mai puţin pe haine, care multe au fost rupte, murdare şi a necesitat o muncă în plus din partea noastră. Dumnezeu să răsplătească cu harul său efortul tuturor.

20141004_084827