Alegeri Consiliu și Comitet Parohial 2014

Anunturi No comments
featured image

Duminică 19 ianuarie 2014 vor avea loc alegerile pentru Consiliul Parohia și Comitetul Parohial. Cele două organisme ale parohiei au un rol foarte important în bunul mers a unei biserici locale. Deoarece biserica și bunurile ei, dincolo de proprietatea Bisericii Ortodoxe ca instituție juridică sunt și proprietatea comună a credincioșilor care formează Parohia. De aceea pentru administrarea bunurilor unei parohii, o seamă de credincioși își asumă liber pe principiul voluntariatului sarcina de a veghea și ajuta buna funcționare a unei biserici.  Aceștia sunt aleși din rândul tuturor credincioșilor care participă regulat la slujbele bisericii și o susțin prin contribuția benevolă anuală. Toți aceștia formează Adunarea Parohială. Adunarea Parohială din rândurile ei desemnează 7,9 sau 12 bărbați pentru a forma Consiliul Parohial. Consiliul Parohial este organismul executiv al Adunării Parohiale. Consiliul Parohial se îngrijește de buna chivernisire a bisericii, și i-a decizii în problemele administrative ale parohiei. Tot Adunarea Parohială alege și membrii Comitetului Parohial, care pot fi persoane majore ale comunității parohiale, dublu ca număr față de Consiliul Parohial. Comitetul Parohial are 5 servicii, fiecare fiind condus de un coordonator:

  • Serviciu social se implică activ în dimensiunea socială de întrajutorare a Parohiei. Identifică cazurile sociale, sprijină văduvele, orfanii, copii defavorizați și toate cazurile sociale ale unei parohii.
  • Serviciul misionar are rolul de a întreține vie flacăra credinței, promovând diferite întâlniri, cooperând cu alte asociații bisericești, alte parohii sau părinți duhovnicești în așa fel încât să înlesnească folos duhovnicesc pentru întreaga parohie.
  • Serviciul cultural își pune amprenta pe dimensiunea intelectuală a unei parohii, se ocupă de biblioteca parohială, realizează activități educative, susține parohia în realizarea activităților culturale.
  • Serviciul pentru tineret se ocupă în mod special de tinerii unei parohii, de viitorul bisericii. Promovează activități pentru tineri în așa fel încât aceștia să își descopere rolul lor important din viața unei biserici. Organizează tabere, excursii, conferințe și întâlniri pentru tinerii parohiei.
  • Serviciul administrativ-gospodăresc are în grijă înzestrarea și înfrumusețarea bisericii, cimitirului și a bunurilor parohiei.

Toate aceste servicii și organisme ale parohiei colaborează îndeaproape cu preotul paroh, îl sprijină în activitate și o dezvoltă. În măsura în care toate acestea funcționează se observă vitalitatea unei parohii.

Prin urmare și cele două parohii ale bisericii noastre urmează să își aleagă în duminica aceasta membrii care își asumă în fața întregii biserici responsabilitatea de a sprijinii biserica în următorii 4 ani în mod activ. Menționăm aici că orice membru al bisericii poate participa activ la viața unei parohii în toate aspectele ei atunci când dorește sau se regăsește în idealul Bisericii lui Hristos!

convocare2

About admin

Add your comment