Ca în fiecare an în noaptea trecerii în noul an 2023 la ora 00:00 suflarea parohiei noastre va marca acest eveniment prin rugăciune împreună, alegând a fi alături de Dumnezeu un ceas ca și Dumnezeu să ne păstreze alături de El o Veșnicie!
La mulți ani fericiți cu sănătate, pace și bucurie în suflet!
MIERCURI 7 IX: Enupărului (14), Dumbrava Roşie (15), Rovine(15:30), Mirăslău(16),Valea Albă(16:30), Morii (17), Vasile Lupu (18), Blocuri 4 etaje Avram Iancu doar cele în continuare la Vasile Lupu (19-20)
O programare de principiu pentru parcursul parohiei la care pot exista variațiuni de timp și este orientativă este următoarea: MARȚI 28 XII: Plevnei (11:00), Griviței (11:30), Războieni (12:00), Vidin (13:00), Călugăreni (14:00), Suceava (15:00), Rahovei (15:30), Emil Racoviță (16 – 20:00)
Proiectul nostru Renașterea și reînnoirea spiritului tradițional românesc în sufletul copiilor din Brașovul Vechi va continua cu o privire asupra arhitecturii românești, plină de sens și simboluri așa cum am văzut că era și costumul tradițional. Pentru evenimentele de vineri 24.09.2021, întâlnirea cu meșteri populari și cel de Duminică 26.09.2021 le mulțumim voluntarilor, formatorilor și Consiliului Local Județean!
MIERCURI 8 IX: Enupărului (14), Dumbrava Roşie (15), Rovine(15:30), Mirăslău(16),Valea Albă(16:30), Morii (17), Vasile Lupu (18), Blocuri 4 etaje Avram Iancu doar cele în continuare la Vasile Lupu (19-20)
Junii Brașovecheni sunt dovada vie a continuării tradițiilor românești, de aceea întâlnirea cu ei sperăm să creeze imboldul prețuirii și dăinuirii acestor valori în sufletul copiilor participanți la proiectul Renașterea și reînnoirea spiritului tradițional românesc în sufletul copiilor din Brașovul Vechi, dar și a credincioșilor prezenți la slujba de seară. Acest proiect se bucură de implicarea Asociației de Cultură și Conservarea Patrimoniului și Tradițiilor Brașovul Vechi și este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.
Întâlnirea cu meșterii populari este organizată în așa fel încât alături de copii să poată participa și credincioșii, imediat după slujba de seară. Ea face parte din proiectul cultural educațional: Renașterea și reînnoirea spiritului tradițional românesc în sufletul copiilor din Brașovul Vechi. Acest proiect se bucură de implicarea Consiliului Județean Brașov și Asociația de Cultură și Conservarea Patrimoniului și Tradițiilor Brașovul Vechi
Acest curs își propune să familiarizeze copii cu frumoasa activitate a mâinilor iscusite a bunicilor noastre care creau artă din orice obiect vestimentar sau țesătură din casă. Sperăm ca acest meșteșug să prindă viață și din mâinile lor și să dăinuie. Cursul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Brașov și implicarea Asociației de Cultură și Conservarea Patrimoniului și Tradițiilor Brașovul Vechi.