Pelerinaj în Țara Sfântă

Anunturi No comments
featured image

Parohia Noastră se angajează în organizarea unui pelerinaj în Țara Sfântă în perioada 27 Februarie – 05 Martie 2017. Prețul este de 550 Euro la care se adaugă 25 Euro tips și transportul de la Brașov la aeroport și retur.
Înscrierile se fac în următoarele două săptămâni!

Informații:
Ziua I,luni: Întâlnire pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) – plecări internaţionale (sala de aşteptare) – la ora 05:00, cursa Blue Air 0b 169. Decolare ora 07:00, sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 09:50. Cana Galileei – închinare în Biserica Ortodoxă ce aminteşte de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) şi în Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare si cina in Nazareth/Tiberias.
Ziua II,marti: Mic dejun. Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Faţă” (locul Schimbării la Faţă a Domnului, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Deplasare pe Muntele Fericirilor – închinare în Biserica ce aminteşte de celebra Predică de pe munte a Domnului. Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru, închinare în Biserica Ortodoxă din Capernaum, Tabgha – Biserica ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica Sf. Petru. Cazare si cina la Aşezământul Românesc de la Ierihon.
Ziua III,miercuri: Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului, Mănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce apăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Tain㔺i Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Deplasare la Zidul Plângerii. Aşezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare si cina la Aşezământul Românesc de la Ierihon.
Ziua IV,joi: Mic dejun. Deplasare în pustiul Iudeii cale de 15 km pentru a vizita Mănăstirea Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis doar bărbaţilor, închinare la moaştele Sf. Sava) şi Mănăstirea Sf. Teodosie cu Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de Maicii Domnului), Grota Laptelui. . Cazare si cina la Aşezământul Românesc de la Ierihon.
Ziua V,vineri: Mic dejun. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sf. Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Deplasare la Ein Karem – ne vom închina în Biserica Naşterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul naşterii Sf. Ioan) şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria. Cazare si cina la Aşezământul Românesc de la Ierihon.
Ziua VI,sambata: Mic dejun. Deplasare către Hozeva – Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaştele Sf. Ioan Iacob Românul). Reîntoarcere în Ierihon – privire panoramica asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii şi închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zacheu”. Ne îndreptam spre valea Iordanului si vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Deplasare către ţărmul Mării Moarte. Închinare în Mănăstirea Sf. Gherasim. . Cazare si cina la Aşezământul Românesc de la Ierihon.
Ziua VII,duminica: Participare la Sf. Liturghie. Mic dejun. Timp liber în Cetatea Ierusalimului. Deplasare la Lod – închinare în Biserica ce adăposteşte mormântul şi moaştele Sf. Gheorghe. Sosire la aeroport ora 19:00. Decolare – 22:20, sosire Bucureşti ora 01:10, cursa Blue Air 0b 170.

SERVICII INCLUSE:
· transport cu avionul Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti
· 1 noapte cazare hotel Tiberias/Nazareth 3*-4 * clasificare locala, 5 nopti cazare Asezamantul Romanesc de la Ierihon (echivalent 2* – clasificare locala)
· masă in regim demipensiune (Ierihon – meniu fix, miercuri şi vineri mâncare de post, Nazareth/Tiberias – bufet);
· intâmpinare si transfer aeroport – hotel – aeroport;
· transport local – autocar cu aer conditionat conform programului ;
· taxe de aeroport ;
· intrari la obiective
asigurare medicala – se incheie persoanelor cu varsta pana la 79 ani (inclusiv), este asigurare de tip STANDARD si este incheiata la Societatea de Asigurare CITY INSURANCE.
* Asigurarea de sanatate se poate incheia DOAR pentru persoanele care pot dovedi prin CARTEA DE IDENTITATE ca au DOMICILIUL sau RESEDINTA in ROMANIA
** Pentru persoanele care nu se incadreaza in cele mentionate mai sus, NU SE POATE INCHEIA ASIGURARE DE SANATATE.
· preot insotitor

SERVICII NEINCLUSE:
– tips ( bacsis ) pt şofer,personal hotelier (25 euro) care se plăteşte reprezentantului agenţiei

ACTE NECESARE:
· paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS:
· Minim 300 euro / persoana

NOTĂ:
· Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
· Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
· Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
· Compania aeriană îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
· Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt
· Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 32 kg/pers., bagajul de mână max. 10 kg/pers. cu dimensiunile maxime 55x40x20 cm (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite la bagajul de mana)
· Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
· Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
· Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii
· Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
· Stabilirea locurilor in autocar se face cu 24 ore inainre de plecare, in functie de data achitarii avansului si semnarii contractului
· ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).
cadou_001-2

About admin

Add your comment