Sprijin în vremuri tulburi

Anunturi No comments
featured image

Iubiți credincioși, în aceste zile în care Pandemia de gripă COVID 19, care are o rată de infectare foarte mare și forme grave mai ales pentru persoanele vârstnice și cele cu imunitate scăzută, care au dus la instaurarea stării de urgență în România și restricții în toată lumea, Parohia Ortodoxă Română Brașovul Vechi prin slujitorii și voluntarii ei vă stă la dispoziție și vă oferă sprijin!

Celula de criză

Persoanele de contact pentru sprijinul religios și social sunt:

Preot Paroh Ionuț Margin – telefon 0761784301

Preot Paroh  Constantin Puia – telefon 0722224076

Consilier Sorin Sava – telefon 0743105555

Maria Mariș – telefon 0770857925

Aici puteți suna pentru orice nevoie de ordin religios sau social. Celula de criză se adresează mai ales credincioșilor parohiilor Brașovul Vechi I și II.

Sprijin religios

Nevoile sufletești trebuie să își găsească alinare și împlinire mai ales în aceste zile. Totuși accesul liturgic este limitat zilele acestea. Slujirea liturgică se desfășoară afară în curtea bisericii. Numărul participanților este limitat la maxim 100 persoane. Este îngrădit accesul persoanelor care ar trebui să fie în carantină sau autoizolare, care au intrat în contact cu persoane infectate sau suspecte de infectare cu COVID 19, sau a persoanelor cu febră sau alte forme de răceală. Participarea la slujbele bisericii se face ținând cont de recomandările autorităților. Vă rugăm să țineți cont de vreme și să vă îmbrăcați corespunzător!

Spovedania și Împărtășania

În limita celor 100 de participanți spovedania și împărtășirea credincioșilor se face în fiecare zi. Având în vedere faptul că pot urma constrângeri mai mari recomandăm spovedania pentru postul Paștelui cât mai curând! Este destul de probabil ca în Săptămâna Mare să fie restrâns accesul la spovedanie inclusiv în incinta bisericii dacă numărul de cazuri confirmate crește.

Peroanele bolnave și cu risc mare de complicații în caz de infectare cu Covid 19 pot solicita preoților parohi spovedania și împărtășirea la domiciliu!

ATENȚIE – în caz de infectare sau autoizolare asistența religioasă se face mai întâi la telefon. Expunerea directă a preoților fără o informare corectă a situației poate expune întreaga comunitate la risc.

Sprijin Social

Toți credincioșii care întâmpină probleme sociale pot apela la sprijinul parohiei. Persoanele în autoizolare sau persoanele în vârstă singure care au nevoie de cumpărături de strictă necesitate sau medicamente pot apela la sprijinul parohiei. O persoană voluntară va face cumpărături de strictă necesitate sau medicamente și le va duce la domiciliu. Prioritate au credincioșii înscriși pe listele parohiale.

Sprijin financiar pentru aceste cumpărături de strictă necesitate sau medicamente se face doar pentru persoanele care se află pe lista de Ajutor Social. Ceilalți beneficiază doar de sprijin voluntar în achiziționarea cumpărăturilor de strictă necesitate sau a medicamentelor pe banii lor.

Informarea

Având în vedere faptul că în aceste zile apar multe dezinformări, vă recomandăm ca informațiile pe care le accesați în mediul online să fie doar pe site-uri ale autorităților competente!

De Exemplu:

FOARTE FOLOSITOR CA SĂ ȘTII CE TREBUIE SĂ FACI ÎN SITUAȚII DE URGENȚĂ:

APASĂ – Aici găsiți ghiduri despre autoizolare, cumpărături, călătorii, etc…

Ministerul Afacerilor Interne

https://www.mai.gov.ro/category/comunicate-de-presa/

Direcția Sanitară Publică Brașov

https://dspbv.ro/covid-19

Patriarhia Română biroul de presă

https://basilica.ro/

Rugăciunea

Pentru un creștin echilibrul lăuntric este dat de nădejdea și credința în Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt! Această pace se construiește și se trăiește prin rugăciune. Chiar dacă trăim vremuri în care nu ne putem aduna cu toții pentru a ne ruga împreună la biserică, asta nu înseamnă că nu putem fi una în rugăciune! Vă recomand cu drag să vă rugați mai mult în aceste zile! Să îi pomeniți în fața Bunului Dumnezeu pe toți credincioșii parohiei, pe conducătorii țării și ai bisericii, pe toți doctorii și pe toți bolnavii de pretutindeni. Unitatea în rugăciune împlinește cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos care a spus:

23. Dar vine ceasul şi acum este, când adevăraţii închinători se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, că şi Tatăl astfel de închinători îşi doreşte.
24. Duh este Dumnezeu şi cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh şi în adevăr.

In 4:23,24

Pentru aceste zile Înalt Preasfințitul Mitropolitul nostru Laurențiu ne-a recomandat citirea zilnică a Paraclisului Maicii Domnului, iar în parohie avem un grup de rugăciune în care citim zilnic Psaltirea.

O parohie unită

Vă îndemn cu drag să vă sprijiniți unii pe alții! Iertați-vă! Răbdați-vă! Aveți grijă de bătrâni și de toți cei mai expuși! Fiți vecini buni. În punga ta încape o pâine în plus! Ajutați-vă unii pe alții. Sunt cele mai bune vremuri pentru a ne arăta și a ne trăi creștinismul evanghelic autentic!

 

Cu drag,

Preot Paroh Ionuț Margin

 

 

 

 

 

About admin

Add your comment