Tu nu esti singur!

Activitati copii, Anunturi No comments
featured image

Proiect misionar filantropic

Tu nu ești singur își propune să creeze în copiii participanți și în beneficiarii acestui miniproiect conștiința faptului că nu suntem singuri pe acest pământ, în fața lui Dumnezeu sau a oamenilor. Ne dorim ca prin acest proiect sa creștem coeziunea socială, responsabilitatea și întrajutorarea, prin cultivarea virtuților creștine: dragostea, credința și nădejdea. În același timp sperăm să cultivăm în participanții și beneficiarii proiectului precum și în cei care află despre acest proiect, empatia, dorința de a ajuta și a schimba ceva în bine.  Miniproiectul are cel puțin două valențe, una care sparge egoismul și comoditatea din participanți și o a doua valență care dărâmă deznădejdea și disperarea beneficiarilor. Impactul scontat este acela de a trezi conștiința socială de interdependență și responsabilitate atât în tinerii participanți, în beneficiari, în familiile lor cât și în comunitatea din care facem parte.

Obiectivele:

  • Responsabilitatea socială a participanților, familiilor lor și a comunității
  • Dragostea și empatia față de cei în suferințe
  • Nădejdea și speranța beneficiarilor în Dumnezeu și lucrarea Lui prin oameni
  • Conștientizarea suferinței ca liant social de interdependență și întrajutorare

Activități:

Denumirea activităților

Descrierea activitățiilor

Perioada de desfășurare

Colindul sfânt și bun

Copiii vor duce vestea nașterii Domnului Iisus Hristos în casele beneficiarilor prin colind

24.12.2014

Darul dulce mult aduce

Copiii participanți vor prepara o prăjitură ce va fi dusă în dar beneficiarilor de la Centrul de zi pentru vârstnici Delta din Brașov.

18 – 19.01.2015

Tu nu ești singur

Activitate centrală a miniproiectului, prin care fiecare copil participant alege o persoană în vârstă sau cu dificultăți majore, pe care o cunoaște, îi identifică nevoile, și le împlinește pe măsura puterii lor. Îi vor vizita cel puțin o dată pe săptămână. Vor împărtăși povestea beneficiarilor și nevoile lor, grupului de acțiune și familiilor lor. Vor căuta soluții de împlinire a nevoilor beneficiarilor.

30 Ianuarie  – 22 Martie

Pași buni

Copiii participanți vor distribui unor copii încălțăminte nouă din partea parohiei. Copiii participanți vor identifica beneficiarii în rândul cunoștințelor lor, la școală, la diferitele lor activități, etc… Beneficiarii vor fi copii care au o situație materială mai precară.

30 Ianuarie – 22 Martie

Un colț de raișor într-un mărțișor

Copiii participanți vor crea și vor valorifica mărțișoare, iar resursele vor fi folosite pentru ameliorarea nevoilor finaciare sau materiale ale beneficiarilor identificați.

15 Februarie – 1 Martie

About admin

Add your comment